مغز ما مهم ترین عملکرد ارسال پیام به ارگان های دیگر را برای عملکرد صحیح آن ها بر عهده دارد. و بسیاری از ما به داشتن غذاهایی که باعث سالم ماندن مغز می شوند فکر نمی کنیم.
برای عملکرد خوب، مغز به ترکیبات خاصی احتیاج دارد. در صورت کمبود این ترکیبات با مشکلاتی روبرو خواهیم شد، مانند مشکلات حافظه، عدم توانایی در تمرکز و بدترین موارد آسیب مغزی مربوط به سن است.
با این حال، برخی غذاهای طبیعی می توانند به مراقبت از مغز کمک کنند منتها مراقب باشید که هیچ وقت در ترکیباتی که مغز نیاز دارد، زیاده روی نمی کنید تا عملکرد خوبی داشته باشد. در اینجا لیستی از غذاهای تقویت کننده مغز که باید در رژیم غذایی خود بگنجانید، آورده شده است.
تقویت مغز در طب سنتی
و روشهای تقویت مغز در پزشکی مدرن …
روغن ماهی
یکی از بهترین غذاهای مغزی که می تواند به تنظیم عملکردهای مختلف مغز کمک کند روغن ماهی است. روغن ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است. اسیدهای چرب امگا 3 به رشد سلول های عصبی کمک می کنند که به نوبه خود به ما در یادگیری و تقویت حافظه به روش های بهتر کمک می کند.
کمبود طولانی مدت این اسید چرب، ممکن است منجر به افسردگی و اختلالات یادگیری شود. اسیدهای چرب امگا ۳ در دراز مدت از احتمال اختلالات مربوط به سن، مانند بیماری آلزایمر جلوگیری می کنند.
بلوبری
بلوبری منبع خوبی از ترکیبات مختلف است که به عملکرد بهتر مغز کمک می کند. ترکیبی بنام آنتوسیانین که به این میوه ی توتی رنگ آبی غنی می بخشد دارای خواص ضد التهابی است.
علاوه بر این آنتوسیانین بلوبری حاوی مواد ضد اکسید کننده متنوعی نیز هست که به محافظت از مغز در برابر اختلالات عصبی کمک می کند. این آنتی اکسیدان ها در برقراری ارتباط بهتر به اعصاب نیز کمک می کنند که این امر باعث تقویت حافظه کوتاه مدت و بلند مدت می شود.
قهوه
قهوه، یکی از ساده ترین مواد مغزی در دسترس است که نسبت به آنچه می دانید، دارای خواص بیش تری است. نوشیدن یک فنجان قهوه به عنوان اولین گزینه صبحگاهی نه تنها به از بین رفتن خواب کمک می کند بلکه مزایای شگفت انگیز دیگری نیز دارد.
قهوه حاوی کافئین و تعدادی آنتی اکسیدان است که به تمیز کردن مغز از سموم و رادیکال های آزاد کمک می کند. بنابراین استرس را در معرض خطر قرار می دهد. قهوه به هوشیاری و تمرکز بهتر نیز کمک می کند.
زردچوبه
این ادویه یکی از گیاهان سنتی و بخشی از درمان آیورودا است که برای مغز فواید زیادی دارد. زردچوبه دارای مقدار زیادی کورکومین است، ترکیبی که به زردچوبه رنگ زرد می دهد. کورکومین می تواند از سد خونی مغزی عبور کرده و مستقیما به سلول ها برسد.
در نتیجه رادیکال های آزاد و سموم موجود در سلول های مغزی را از بین می برد. این امر منجر به حافظه بهتر و کاهش سطح استرس می شود.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی یکی دیگر از غذاهای مغزی که به راحتی در دسترس است، به مراقبت از مغز کمک می کند. ترکیبی به نام لیکوپن در گوجه فرنگی یافت می شود که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. با کمک این ویژگی ها در معرض کاهش حافظه مربوط به سن و اختلالات مربوط به سن مانند زوال عقل قرار نخواهید گرفت.
چون گوجه فرنگی به راحتی در دسترس است، هر کسی که قصد مراقبت از مغز خود را دارد باید به طور مرتب آن را در رژیم غذایی خود بگنجاند.
کلم بروکلی
کلم بروکلی یکی از سالم ترین سبزیجات سبز و بسیار شگفت انگیز است که باید مرتبا از آن استفاده کنید. مغز مملو از چربی بنام اسفنگولیپیدها است که به ویتامین K احتیاج دارد. کلم بروکلی منبع بسیار خوبی از ویتامین K است. علاوه بر این، ویتامین K که از کلم بروکلی به دست می آید به تقویت حافظه نیز کمک می کند.
کلم بروکلی همچنین حاوی بسیاری از ترکیبات ضد اکسید کننده دیگر است که یک مکمل طبیعی عالی برای مغز ایجاد می کنند.
آجیل
عملکرد صحیح مغز نیز با میزان صحیح جریان خون به مغز اداره می شود. آجیل با تنظیم سلامت قلب به افزایش جریان خون به مغز کمک می کند. تعدادی از تحقیقات انجام شده نشان می دهد افرادی که به طور منظم آجیل می خورند در مقایسه با افرادی که به طور منظم آجیل نخورده اند، حافظه تیز تری دارند.
هر آجیلی فواید خاص خود را دارد. با این حال، گردو دارای مزایای بیش تری برای مغز است.
تخم کدو تنبل
تخم کدو تنبل یکی از بهترین مکمل های طبیعی مغز است که بیش تر افراد آن را دست کم می گیرند. بسیاری از افراد آن را در برنامه غذایی روزمره خود قرار نمی دهند. با این وجود با مصرف منظم تخم کدو تنبل می توانید مقادیر مورد نیاز روی را برای مغز دریافت کنید که به تقویت حافظه و سایر مهارت های شناختی کمک می کند.
آن ها همچنین حاوی منیزیم هستند که به کاهش استرس جسمی و ذهنی کمک می کنند. علاوه بر مواد معدنی، تخم کدو تنبل حاوی عناصری است که می تواند تولید انتقال دهنده های عصبی تقویت کننده خلق و خو را تنظیم کند.
شکلات تلخ
شکلات تلخ تعدادی ترکیب دارد که بدون تردید با اضفزودن به رژیم غذایی روزانه می تواند عملکرد مغز را تقویت کند.
شکلات تلخ حاوی آنتی اکسیدان ها، کافئین و فلاونوئیدها است. فلاونوئیدهایی که در شکلات تلخ وجود دارند روی تنظیم حافظه تأثیر می گذارند. شکلات تلخ همچنین برای تقویت خلق و خو نیز بکار می روند.
این مواد غذایی به طور طبیعی تقویت کننده مغز هستند. اگر تحقیق کرده اید و برای رژیم غذایی خود به طور متناسب برنامه ریزی کرده اید، استفاده از این مواد غذایی در رژیم روزانه می تواند مغز شما را برای مدت طولانی در حالت پایدار حفظ کند. از این گذشته، زندگی روزمره حول و حوش مغز می چرخد، و مراقبت از مغز کاملا ضروری است.
سالم زیبا
- شنبه ۲۸ فروردین ۰۰ ۱۲:۲۴
- ۱۴۸ بازديد
- ۰ نظر